torstai 12. maaliskuuta 2015

Puolimaratonhimo heräilee

Heia heiaa vaan, kaikki juoksun (ja meikäläisen) ystävät!

Minusta on nyt tullut kertakaikkisen huono juoksubloggaaja. Olen kyllä juossut aina silloin tällöin, mutten ole malttanut tulla kirjoittamaan lenkeistäni. Syitä on monia, mutta koska tämä ei ole mikään syyllistämis- tai perustelublogi, niin menen suoraan asiaan.

Eilen paistoi aurinko ja mittarikin näytti kivasti plussaa. Koska yksityisyrittäjän elämä sallii toisinaan pienet aikatauluvenkslaukset, päätin lähteä juoksemaan tuttua reittiäni klo 11.

Lenkin alku ei ollut paras mahdollinen, sillä ulkona tuuli niin maan perkeleesti, ettei edes musiikkiaan meinannut kuulla. Puhumattakaan katupölystä, jota kaikki itäväylää pitkin ajavat autot heittivät ylleni.

Lisäksi kun saavuin vihdoinkin ensimmäiselle etapilleni Mustikkamaan vesipumpulle janoisena kuin mikä (kierrettyäni osan rantareitistä), sain huomata pumpun olevan rikki. Jumalauta. Teki mieli lyödä hanskat tiskiin.

No, eipä ollut mitä lyödä, sillä ei ollut tiskiä eikä hanskojakaan - hävitin ainoat sormikkaani klassisesti tiputtamalla bussiin. (Ei talveakaan ilman yksien hanskojen hävittämistä.) Sisuunnuin ja muistin uuden lenkkeilykeitaani - Kulosaaren urheiluhallin. Tai mikä lie, se paikka, jossa on tennishalli. Sieltä käyn nykyisin hakemassa veteni.

Takaisin hölkkäillessä aloin miettiä, että olisipa kiva mennä taas juoksemaan puolimaraton. Ei siksi, että nauttisin siitä tilanteesta niin paljon, vaan siksi, että olisi jokin tavoite, jota varten treenata.

Aloin jo miettiä kaikenlaisia vaihtoehtoja ja harjoitteita. Niitä pohdiskeltuani tajusin, että seuraavassa juoksussa olisikin jo vähän kovemmat piipussa. Tuntui, että vain ajatuskin oman aikansa voittamisesta aiheuttaa jännitystä. Pystyisinköhän mä siihen? Pitäisikö mun treenata seuraavaa puolikasta varten jotenkin eri tavalla, jotta pystyisin voittamaan aikani? Vai onko se vaan tuurista kiinni? Minkä maratonin juoksen? Suomessa? Saksassa? Muualla? Ja tärkeimpänä:

MITEN MÄ JAKSAN JUOSTA TAAS 21 KILOMETRIÄ?

Läkäti lääh. 

Päivän matka: 8 km, 50 min
Päivän vinkki: Whatsappaa venytellessä tyttöporukalle, niin jaksat pysyä pidempään aloillasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti