keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Aamulenkki

En ole koskaan ollut aamu-urheilun ystävä, mutta kun tänään tuli herättyä jo 7.15, niin päätin kipaista aamulenkillä. Otin samalla testiin ensimmäisen ihkaoman sykemittarini, jonka hankin eilen niinkin asiaan vihkiytyneestä kaupasta kuin Clas Ohlson.

Fashion, Styley. (Ai hitto miten korni biisi, pitäisköhän laittaa sekin juoksusoittolistalle?)

En vaan ymmärrä miten niin yksinkertaisesta asiasta voidaan tehdä niin monimutkainen. Sain jotenkuten mittarin näyttämään sykkeen, mutta mitään muuta hyötyä siitä ei sitten ollutkaan, sillä en saanut lukuisista yrityksistä huolimatta nollattua aika- ja matka-asetuksia, jotka olivat tietysti raksuttaneet jo hyvän tovin mittaria säätäessäni. Manuaali on lievästi sanottuna sekava, eli toivottavasti ehdin vielä konsultoida jotakuta tekniikkaneroa ennen reissuun lähtemistä. Säädön vuoksi luotin tälläkin lenkillä vanhaan kunnon puhelimeen ja Moves-appiin.

Sain myös päivitettyä vihdoin juoksusoittolistaani. Sykettä kohottava Leila K:n versio Ca Plane pour Moista teki Kulosaaren sillasta yhtä tuskaa, mutta selvisin siitä silti. Ihan täydellinen juoksubiisi, joka kiristää vauhtia väkisinkin. Vai voiko joku muka hölkkäillä tällaisen jumputuksen tahdissa vain matalilla sykkeillä? Bileissäkin tämä biisi räjäyttää aina pankin.




(Voi tosin olla, että puolimaratonin jälkeen en halua kuulla tätä biisiä enää ikinä.)

Muutenkin ajattelin koko lenkin ajan puolimaratonin soittolistaa - oliskohan hyvä idea, jos laittaisin vain hyviä biisejä n. 2 tunniksi ja 30 minuutiksi? Ja sitten jos tavoiteaikani ylittyisi, joutuisin kuuntelemaan vähän huonompia biisejä viimeiset (kuulemma kaikista tuskallisimmat) kilometrit. Tai sitten jotain hirveää skeidaa soittolistan loppupäähän? Ehkäpä juoksisin nopeammin, jos tietäisin joutuvani oman hidasteluni vuoksi kuuntelemaan Jare & VilleGallea. Vai ovatko vikat kilometrit jo niin kamalaa kuraa, ettei niistä selviä ilman lempibiisejään? 

Ja hei! Jos en saa tänä vuonna töitä, niin voinhan aina hakeutua tohtorikoulutettavaksi, tutkimusaiheenani "Hyvän ja paskan musiikin vaikutus juoksusuoritukseen. Tapaustutkimus musiikkitieteilijän valmistautumisesta puolimaratoniin". Hjuuuuh.

Päivän matka: 7,4 km, 43 minuuttia
Päivän vinkki: Leila K luureissa lisää nopeutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti